Terima kasih.....

Pemborong Ikan Masing.....

Assalamualaikum dan salam sejahtera kita bertemu lagi kembali....
lama benar sudah saya tak datang ke blog saya ni....
maklum la saya agak sibuk sikit dalam pekerjaan ni...
apa khabar anda semua semoga sihat sihat selalu...
okey laa sodara kepada anda yang gemar sanggat kepada ikan masing boleh laa oder kepada saya jika
tak kiralah ikan mahupun udang kering tau ikan bilis...bolehlah hubungi saya di talian 012-8614476 atau 016-8255898.....
termasuk semenanjung dan juga serawak.....sekian terima kasih

P/S gambar saya akan masuk dalam masa terdekat...

KERETA UNTUK DI JUAL....








 SALAM SEMUA KITA KETEMU LAGI YA...
NI ZAL NAK BAGI TAHU YANG KERETA ABANG SEPUPUH NI DIA NAK JUAL JIKA ANDA MINAT DENGAN KERETA TERCANTIK DI TAWAU ANDA BOLEH CALL SAYA DI TALIAN 012-8614476 ATAU PUN CALL ABANG SEPUPUH SAYA DI TALIAN 010-7973879.....JIKA ANDA NAK LIHAT KERETA TU ANDA BOLEH LA TENGOK GAMBAR2 YANG ZAL DA UPLOAD TU.....TAK RUGI ANDA BELI  KERETA NI SEBAB YA SUDAH LENGKAP DENGAN SOUND SYSTEM.....ANDA BOLEH LA LIHAT DI ATAS TU YA...TQ SEMUA

Santai-Santai ajeerrrrrr..... www.zaltawau.blogspot.com (Allayarham Dato' Sudirman bin Haji Arshad)

Hari ini genap 20 tahun Allayarham Dato' Sudirman bin Haji Arshad meninggalkan kita semua. Untuk yang beragama Islam, sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah dan doakan semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.

Santai-Santai ajeerrrrrr..... www.zaltawau.blogspot.com (BERITA)

Bekas banduan rogol adik kandung dipenjara 12 tahun, 5 sebatan


2012/02/22

KUALA TERENGGANU: Seorang bekas banduan menggeletar ketika membuat pengakuan bersalah terhadap pertuduhan merogol dan mengugut adik kandungnya dengan pedang, di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Wan Fadilah Nor Wan Idris di sini, hari ini. 

Tertuduh yang melakukan kesalahan sumbang mahram itu selepas dua hari dibebaskan daripada penjara akibat kesalahan dadah, kemudiannya dijatuhi hukuman penjara 12 tahun dan lima sebatan bagi kedua-dua kesalahan itu.
Dia dihukum penjara 11 tahun dan lima sebatan bagi kesalahan merogol dan penjara setahun bagi kesalahan mengugut tetapi perlu menjalani hukuman penjara 12 tahun dan lima sebatan selepas Hakim Wan Fadilah Nor memerintahkan hukuman penjara berjalan secara berturutan.
Terdahulu, tertuduh yang berumur 37 tahun hanya tunduk dan mengangguk faham ketika kedua-dua pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Wan Fadilah Nor. Dalam keadaan menggeletar, dia kemudiannya mengaku salah. 

Dia didakwa secara paksa merogol adik perempuannya yang berumur 24 tahun di belakang sebuah rumah di Kuala Besut pada jam 10.30 malam, 10 Februari lalu mengikut Seksyen 376A Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara tidak kurang enam tahun dan tidak melebihi 20 puluh tahun serta boleh dikenakan sebatan. 

Bagi pertuduhan kedua, dia didakwa mengugut mangsa dengan sebilah pedang dengan tujuan menakutkan mangsa supaya tidak membuat laporan polis bersabit kejadian itu mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya. 

Santai-Santai ajeerrrrrr..... www.zaltawau.blogspot.com (BERITA SUKAN)

MALAYSIA tewas 0-4 kepada Jepun pada kelayakan Olimpik 2012


2012/02/22

KUALA LUMPUR: Malaysia tewas 0-4 kepada Jepun pada perlawanan kelima pusingan ketiga Kumpulan C kelayakan Olimpik 2012 Zon Asia di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam ini. 

Penjaring:
Jepun:
 Sakai Hiroki (minit-35), Osako Yuya (minit-44), Haraguchi Genki (minit-55), Saito Manabu (minit-60)
Barisan pemain: 

MALAYSIA:
 Khairul Fahmi Che Mat (Kapten), Mohammad Amer Saidin, Mahalli Jasuli (Mohd Affize Faisal Mamat), Muhammad Zubir Mohd Azmi, Mohamad Fadhli Mohd Shas, Mohamad Fandi Othman, Mohd Irfan Fazail, Muhamad Nazmi Faiz Mansor (Ahmad Fakri Saarani), Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria (Syahrul Azwari Ibrahim), Ahmad Shakir Mohd Ali, A. Thamil Arasu. 

JEPUN: Gonda Shuichi (Kapten), Sakai Hiroki, Ogihara Takahiro (Yamamura Kazuya), Higa Yusuke, Suzuki Daisuke, Hamada Mizuki, Higashi Keigo, Yamaguchi Hotaru, Haraguchi Genki(Sugimoto Kenyu), Saito Manabu, Osako Yuya (Nagai Kensuke). 

Team baru Aq hahahaa.... (EGOLUTION)

salam semua ni zal nak bagi tahu ni yang zal baru jer buat team motor (Egolution)...okey tak nama team zal ni hehe gambar tu zal buat edit sendiri,harap-harap anda semua minat dengat team baru zal hehehe......siapa-siap yang mahu join team zal ni boleh hubungi zal di talian 012-8614476...zal akan menunggu panggilan anda

Hai semua.....

hai semua lama nya aq tak penah buka blog aq ni..amacam ok ka..kalau tak ok sorry aq tak pandai sangat buat blog ni,blog aq asal kan jadi jak...sejuk mata memandang hati senang...hehehehehe.....korang apa khabar semua sihat ka,macam mana bulan puasa ni ok tak korang semua,pejam mata buka mata tinggal beberapa hari jak nk raya sudah,nampak nya masa begitu terlalu cepat,korang semua sudah beli baju raya tahun tak...saya belum lagi nanti dekat raya baru saya beli,kalau beli awal-awal ruji sebab harga dekat raya murah sikit....ok la apa-apa pun korang selalu happy-happy.....ZAL sayang korang semua....bye3x

CeriaFM Chat Room

i liKe BunkfacE

i liKe BunkfacE
Hai semua kawan-kawan Assalamualaikum dan salam sejahtera salam 1 Malaysia.....apa khabar anda semua?zal harap anda semua sihat-sihat jer ya..hehehehe..... sorry la yer sebab zal jerang layan blog zal ni di sebabkan zal terlalu sibuk dengan kerja zal,sampaikan Facebook pun zal jarang on9 da hhehe..Lawak tk gambar yang ada di atas tu....cumel kan orang dia...untung la siapa yang dapat dia tu kan.....kalau Tuhan bagi zal macam ni huhuhu...pasti ramai peminat kan...terutamanya dari segi wanita da pasti ramai da peminat dia ni....apa-apa pun kita harus la bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang ni,kita jangan pandang rendah pada diri kitan sendiri.....okey la kangkawan zal nak undur kn diri jap nak jumpa TUT!!!!!!!!! hehehe biasa la kan hari ni hari remaja...pasti la nak jumpa c TUT!!!!!!!!!! hahahaha....bye semua kita jumpa lagi assalamualaikum........
Terbaiikkkkkkkkk (RADIT DAN JANI)
Perrrrrr terbaik la film '' Radit dan Jani '' walaupun ia tak seberapa baik pada semuanya tetapi film dia ada penganjaran sama kita semua terutamanya pada golongan remaja yang terpaksa kahwin lari dan menikah tanpa orang tua. Apa-apa pun terbaikk la RADIT dan JANI!!!!!!!